Отслабване в областта на корема

Отслабване в областта на корема

Затлъстяването в областта на корема, е силно разпространено и при двата пола, като засяга хора във всяка възраст.

Отслабване в областта на корема

Затлъстяването в тази област е рисково за здравето по редица причини и обикновено се свързва с повишени нива на стресовите хормони. Преди да преминем към основните подходи за отслабване в областта на корема, ще обърнем внимание на основните рискови фактори.

1. Висок стрес

Високият стрес в ежедневието води до повишаване в нивата на кортизола. Високите стойности на този хормон, влиаят негативно на други важни хормони и водят до засилено отлагане на мазнини с коремната област.

2. Висок прием на кафе и други енергиини напитки

В опитите да се справим с умората, понякога приемаме твърде високи количество кофеин и други стимуланти, които водят до повишаване на нивата на тези хормони.

3. Преяждане с вредни храни

Преяжаднето с вредни храни води до затлъстяване, което основно е концентрирано в коремната област, поради вредния ефект който тези храни имат върху метаболизма.

Как да отслабнем в коремната област в няколко лесни стъпки?

1. Намалете стреса

Постарайте се да сведете до минимум излишния стрес в ежедневието си. Казваме излишния, защото изцяло да се премахне стреса е невъзможно. Опитайте се да спите поне 8 часа на денонощие.

2. Намалете приема на кафе и енергиини напитки

Заменете кафето с чай, а енергиините напитки с минерална вода.

3. Повишете приема на вода

Елиминирайки вредните енергиини и газирани напитки с вода, Вие ще даде на организма си нужната доза хидратация и важни минерали за бърз метаболизъм

4. Заменете вредните преработени храни с натурални такива

Приготвяйте храната си в къщи или яжте готвено навън. Натуралната храна е богата на полезни витамини и минерали, които ще помогнат на тялото Ви да изгори ненужните мазнини в коремната област.

5. Спортувайте

Бъдете активни поне 20-30 минути всеки ден, като изберете любимото си физическо натоварване за целта. По този начин, Вие ще изгорите допълнителни калории и ще стимулирате метаболизма си за целия ден.

6. Приемайте продукти за отслабване

Продуктите за отслабване са така формулирани, че да Ви помогнат да изгорите мазнини именно в най-трудните зони, като корема и ханша. Приемайте продукти за отслабване, напр. Редуктил, за да постигенте целите си максимално бързо и сигурно.