ударно отслабване

Ударно отслабване без йо-йо ефект. Как да го постигнем?

В тази статия, екипът ни ще има за цел да Ви даде основни съвети за ударно отслабване без йо-йо ефект.

Ударно отслабване без йо-йо ефект

1. Редуцирайте калориите под 1000 на ден

Този подход за отслабване без йо-йо ефект, работи безотказно и гарантирано ще редуцирате голямо количество тегло за много кратко време. Обикновенно, един здрав организъм, изразходва средно между 1800-2700 ккал дневно, в зависимост от пола, ръста, теглото и др. Ограничавайки калориите до максимум 1000 на ден, Вие ще направите огромен калориен дефицит, което ще накара организма Ви да използва максимално количество подкожни мазнини за енергия. За да отслабнете без йо-йо ефект обаче, е необходимо да ограничите времето за което се храните с толкова малко калории до няколко седмици и/или може периодично да правите захранващи периоди с голямо количество калории, след което отново да се връщате към ниско-калорииното хранене.

2. Тренирайте много активно

Посредством ежедневни тренировки, Вие ще можете бързо да отслабнете и то без йо-йо ефект, поради две причини. Първата причина е, че голямата физическа активност създава голям калориен разход, което автоматично създава предпоставка за скоростна загуба на тегло. Това се дължи на факта, че при липса на енергия от храната, тялото започва да използва складираната такава, под формата на подкожни мазнини. Втората причина е, че физическата активност води до цялостно забързване на метаболизма през абсолютно цялото време, както и позволява правилното използване на хранителните вещества. Тренировките могат да бъдат различен вид.

3. Редуцирайте приема на мазнини и въглехидрати

Освен редуциране на калориите, допълнително редуцирането на въглехидрати и мазнините, за сметка на повишен прием на белтъчини, е сред най-чество използваните похвати за отслабване без йо-йо ефект (диета за ударно отслабване). Намалявайки приема на мазнини и въглехидрати, тялото е принудено да използва още по-голямо количество от складираните подкожни мазнини. И тук, периодично трябва да се прави захранване с въглехидрати и мазнини.

4. Използвайте продукти за отслабване

Продуктите за отслабване са сигурен и доказан метод за ударно отслабване без йо-йо ефект. Те стимулират метаболизма, придават енергия, подтискат апетита и пречистват организма от вредните токсини. Използвайки продукти за отслабване като Редуктил, Вие си гарантирате бързо отслабване без йо-йо ефект, максимално бързо и напълно безопасно.

5. Йо-йо ефектът

Много хора, които искат да свалят килограми целят бърза загуба на тегло без йо-йо ефект. Той обаче се появява често. Това се дължи главно на лошата стратегия за диета, която води до възстановяване на теглото, след като са завършили режима си. Йо-йо ефектът е порочен кръг, от който трудно се излиза и може да има неблагоприятно въздействие върху тялото и здравето ви.

Ползи от отслабването

Отслабването може да ви направи по-здрави визуално, но физическият и психически стрес от загуба на тегло и след това да го възстановите отново и отново е по-вредно. Поддържането на теглото си и съсредоточаването върху здравето ви всъщност е по-важно от загуба на тегло. Спрете своя „режим на хранене“. Опитвате се да отслабнете прочти през целия си живот? Най-добре е да се освободите от тази мисъл и да спрете да се фокусирате върху теглото си, а да започнете да се грижите за себе си, за своето здраве. Дайте си време. Това е маратон, а не спринт. Работата по вашето здраве е бавен и учебен процес. Здравословното телесно тегло не трябва да бъде вашата цел, а резултат от нещата, които правите. Задайте си малки цели и бавно правете постоянни промени в текущия си начин на живот. Това освен, че е най-доброто за вашето здраве, но и намалява риска от попадане в старите ви навици. Шансовете Ви да намалите теглото си при новия си начин на живот са много по-големи. Но по-важното е, че ще го направите по един здравословен начин и ще излезете вендъж за винаги от безкрайния цикъл на йо-йо ефекта.

Йо-йо ефект при отслабването

Всички сме чували израза йо-йо ефект, щом стане въпрос за отслабване. Какво означава това?

Буквално йо-йо произлиза от името на играчка, която се движи нагоре-надолу, което се асоциира и с движението на килограмите. Терминът йо-йо в диетологията е въведен през 1977 год.  За нормално и здравословно сваляне на килограми се счита от 0,5 до 1 кг. седмично, при спазване на хранителен режим комбиниран с  тренировъчен процес. Счита се, че свалянето с това темпо, по-трудно може да доведе до йо-йо ефект. Критичният период след сваляне се определеля в рамките на 20 дни. След това е нужен още месец + няколко дни за адаптация на тялото към новите параметри.

Йо-йо или цикъл на телесното тегло.  Представлява редуваща се загуба и възстановяване на телесно тегло. Най-често това се наблюдава при спазване на определена диета, при която се търсят бързи резултати. Вариращите килограми могат да бъдат с малки стойности от 3-4 кг до по-големи стойности, дори над 15-20 кг.

Какво се случва при рязкото сваляне на килограми?

Причина за рязкото отслабване може да бъде различна – от различни заболявания, психични състояния и най-често при гладуване, с цел бързо сваляне на тегло. При този процес, свалените килограми се базират на голямо количество вода от организма. Клетките се отводняват  и това може да се определи като нездравословно и нетрайно отслабване. Натрупват се  токсини в организма, физическата сила и активност намалява, отразява се на състоянито на кожата и на всички жизнени процеси в тялото. Здравето и нивата на физическа активност до голяма степен зависи от храната, която приемаме. Когато балансираното и здравословно меню не присъства в ежедневието ни, лесната уморяемост и повяхване на кожата ни са гарантирани.

Йо-йо отслабването е също толкова вредно колкото затлъстяването. При постоянното сваляне и покачване на килограми се отлагат голямо количество токсини, което води до различни увреждания и най-вече на черния дроб. Наблюдава се загуба на мускулна тъкан и костна плътност, осезаемо забавяне на метаболизма.  При прекратяване на диетата, организма бързо започва да възстановява килограмите под формата на мазнини основно, поради нарушения баланс в обменните процеси в организма. Често възстановените килограми са доста повече от тези, които сте изгубили.

Как да го избегнем?

Не търсете бързите резултати. Те носят краткотрайно удоволствие и дълготрайна вреда. Нанесени вреди по този начин са трудно преодолими, а понякога оставят отпечатък върху здравето ни за цял живот. Ако сте тръгнали по пътя на отслабването, направете го бавно, постепенно и обмислено, само така ще можете да се радвате на здравословно тегло и добро състояние за дълго време.

Причината за рязкото отслабване могат да бъдат различни –
драстични диети, стрес или други състояния при които тялото приема значително
намален брой калории. Това забавя метаболизма, променя случващите се биохимични
процеси в тялото.

Рязкото отслабване води до загуба на мускулна тъкан, която има значителна роля в метаболизма. Тялото с по-голяма мускулатура има по-бърз и добър метаболизъм. При нарушаване и загуба на мускулната тъкан, този процес е нарушен.