Статии

кетонна диета

Кетонна диета

Кетонна диета или високо-мазнинно и ниско въглехидратно хранене е сред най-лесно приложимите хранителни режими. Едновременно с това е и един от най-ефективните при изгарянето на подкожните мазнини и оформянето на стройна фигура.

Кето диета

Кетонната диета дава възможност на организма да преустанови използването на глюкозата, като основен енергиен източник и да се насочи към мазнини за това. В комбинация с намалено количество калории, кетонната диета дава предпоставка на организма ни, почти изцяло да разчита на складираните в тялото мазнини за енергия.

Използвайки мазнините, като енергиен източник, тялото ни разчита на сигурен и постоянен източник на енергия, което гарантира добри енергиини запаси на тялото за целия ден, без нужда от често хранене.

Въпреки това, храненето по време на високомазнинна диета е изключително важно правилното и пълноценно хранене. Тук ще Ви посочим най-полезните храни, които можете да включите в режима си :

Храни за кетонната диета

1. Яйца. Яйцата са основна храна в кетонната диета, като могат да се консумират по всякакъв начин. Основно е, яйцата да се консумират цели, защото основното количество полезни вещества се съдържа в жълтъка.

2. Млечни продукти. Млечните продукти са изключително полезни, като са много богати на протеин с висока биологична стойност, както и полезни мазнини, калции и други. Желателно е млечните продукти да бъдат узрели, за да може да са на лице основните им ползи.

3. Зеленчуци. Приемът на зеленчуци по време на тази диета е важен по няколко причини. Зеленчуците са богати на фибри, което благоприятества чревната флора и създава чувството за ситост. Също така, зеленчуците са богати на витамини и минерали и са отлична добавка към всяко хранене

Кетонната диета не е подходяща в някои случаи

Кето диетата като високо-мазнинното хранене не е препоръчителна за сериозно спортуващи хора. Такива са професионалните спортисти, както и всички занимаващи се с високо-интензивни натоварвания.

Високо интензивните тренировки, изискват постоянен и бърз достъп до глюкоза и ефективен синтез на креатин-фосфат. Това нещо не е възможно при нисък или напълно елиминиран прием на въглехидрати.

Как да ъпгрейднем диетата за силови тренировки?

Вариант на този хранителен режим, който може да позволи провеждането на високо-интензивни натоварвания, представлява периодичното въвеждане на въглехидратите в храненето или така нареченото „въглехидратно зареждане“.

Това позволява на тялото да „зареди“ с глюкоза черния дроб и мускулите. Този подход, включва пълното елиминиране на въглехидратите от менюто за период от 3-7 дни. Разбира се в зависимост от натоварването и индивидуалните физиологични особености на човека, последвано от 1-3 дни на висок прием на въглехидрати. Този тип ротация, позволява едновременното поддържане на нисък инсулин и повишено изгаряне на подкожните мазнини.

И това с всички атлетически предимства, които дава високият прием на въглехидрати и успешно се практикува от много атлети, като е особено популярен в Боди-билдинга и Културизма.

 

Към статия: Как се отслабва в рамките на 45 дни

Здравословно отслабване - 9 правила

Здравословно отслабване

Здравословно отслабване е процес при който загубата на излишните килограми е съчетана с подобряване на жизнените показатели, укрепване на организма и цялостно подобряване на физическото му състояние. Това се цели, за да може отслабването да е устойчиво във времето и да се запази.

Здравословното отслабване обвързва хранителни и двигателни навици, които са основни за правнилното функциониране на тялото ни и неговия интегритет. Съвети от екипа на reductil.net.

Ето и няколко полезни съвета за здравословно отслабване:

1. Избирайте непреработени и естествени храни

Естествените храни са пълни с витамини, минерали и кофактори, които са изключително важни за здравословното отслабване и здравето на организма ни.

2. Пиите повече вода

Водата е много важна за правилното функциониране на организма ни, като осигурява нужната хидратация за всички клетки. За здравословно отслабване, приемайте поне 2-3 л. вода на ден.

3. Спортувайте поне 20-30 минути всеки ден

Физическата активност е основоположна за правилната двигателна способно на организма, мускулната сила и добрия метаболизъм. Отделяйте поне 20-30 минути всеки ден, които да отделите на любимия си спорт или физическа активност, за да си гарантирате здравословно отслабване.

4. Бъдете цялостно по-активни

Освен спорта, за здравословно отслабване е нужно да бъдете цялостно по-активни. Избирайте стълбите пред асансьора и ходенето пред шофирането, винаги когато можете.

5. Избягвайте газираните напитки и силно преработените храни

Те са бедни на важните микронутриенти и много богати на вредни калории, които пречат на здравословното отслабване.

6. Излизайте сред природа

Прекараното време сред природа се отразява изключително благоприятно на психиката, а това от своя страна благоприятства здравословното отслабване.

7. Не преяждайте

Един от основните „препъни-камъни“ в процеса на здравословното отслабване е преяждането. Дори при консумацията на полезни храни, прекомерния прием на калории не би позволил загубата на тегло.

8. Хранете се 2-3 пъти на ден

Когато ядете се стремете да оставяте поне 4-5 часа между отделните хранения, за да може предишното хранене да бъде напълно обработено.

9. Отделяйте поне 8 часа за сън

Добрият сън е сред най-важните фактори за здрав организъм и здравословно отслабване. Старайте се да спите поне 8 часа на денонощие, като по възможност си лягате преди 22:00 ч. Това е много важно докато приемате хапчета за отлабване.

Здравословно отслабване с поетапни промени

Научете как да отслабнете по здравословен начин, като въведете постепенно промени и намалите приема на калории.

Най-здравословен начин да отслабнете не е нито ударните диети, нито свръх натоварващите упражнения. Организмът обича бавните промени по отношение на храната и упражненията.

Например, някой, който не е правил упражнения години наред, не бива да се впуска в  тичане  на десетки километри дневно. Не само че ще се почувствате обезкуражени и демотивирани, но и ще сте много по-склонни към травми.

Същото важи и за хора, които внезапно започнат да гладуват. Диетите, които строго ограничават калориите или видовете разрешени храни, могат да ви накарат да причинят недостиг на хранителни вещества и витамини, от които тялото Ви се нуждае.

Така че, ако искате да отслабнете здравословно, какво трябва да направите?

Енергийни нужди и загуба на тегло

Вашето тяло използва храната за произвеждане на необходимата му ежедневна енергия. То съхранява всяка излишна енергия като мазнина. Това означава, че ако ядете повече храна, отколкото тялото Ви се нуждае от ежедневната си дейност и поддръжка на клетките, ще натрупате тегло.

За да отслабнете, трябва да накарате тялото си да използва тези мазнини. Най-ефективният начин да направите това е да:

-намалете количеството калории, които ядете

-увеличете нивото на активност.

Ето защо експертите съветват за здравословна загуба на тегло винаги диета и физически упражнения да вървят ръка за ръка.

Въведете постепенно промените при здравословно отслабване

Малките промени могат да доведат до голями резултати. Една допълнителна бисквита дневно може да ви накара да спечелите 5 лв седмично – премахнете бисквитата от вашата диета и ще спестите тази сума.

Може да отнеме седмица или две преди да забележите каквито и да е промени, но те постоянно ще се появяват. След първия месец ще можете да видите резултата като премерите някоя по-прилепнала дреха.

Поддържането на мотивацията е един от най-трудните аспекти на диетите. Ще има дни, когато здравословното хранене ще има осезаем ефект, друг път няма да усещате разлика, дори ще върнете някои килограм нагоре.

 

Ползи за здравето от загуба на тегло

Изследванията показват, че жени с наднормено тегло, които отслабнат с 5-10кг., намаляват наполовина риска от развитие на диабет. За мъжете рискът от сърдечни проблеми значително намалява.

Като цяло, ние увеличаваме теглото си с напредването на възрастта. Няколко килограма през годините не са проблем, но хората, които натрупат повече от 20 кг в сравнение с теглото им като 18-годишен, бързо ще увеличат риска от здравословни проблеми поради това допълнително тегло. По-специално, жените увеличават риска от сърдечен удар и удвояват риска от рак.

Може да ви изглежда, че това са проблеми, за които трябва да се притеснявате в бъдеще, но времето лети и утре става днес. Поддържайки теглото си в здравословния диапазон, по-рядко ще бъдете обезпокоени от заболявания в по-късните години.

Как да отслабна бързо

Как да отслабна бързо?

Как да отслабна бързо е въпрос, който голям брой хора си задават всеки ден. В тази статия ще Ви дадем основни съвети относно това, какво да правите и какво не, ако искате да отслабнете бързо.

Как да отслабна бързо – какво да правя?

Тема, която вълнува стотици българи ежедневно. Ето няколко елемнтарни неща, които подпомагат процеса на слабеене, докато приемате хапчета за отслабване.

1. Хранете се само с непреработени и естествени храни.

Хранителен режим включващ естествените храни е богат на важни нутриенти, които се грижат за оптималното функциониране на организма. Добре функциониращия метаболизъм, ще Ви позволи да отслабнете бързо.

2. Тренирайте активно.

Активният спорт е гаранция за бързо отслабване. Чрез спорта Вие горите много калории, изграждате мускулатура и оптимизирате метаболизма в насока засилено изгаряне на подкожните мазнини.

3. Пиите много вода.

За да отслабнете бързо, приемайте поне 2-3 литра вода всеки ден. Водата хидратира тялото, ускорява метаболизма и Ви помага да свалите ненужните килограми.

4. Намалете калориите.

За да отслабнете бързо, най-важното условие е да приемате по-малко калории, отколкото изразходвате. По този начин, тялото Ви ще използва складираната под формата на мазнини енергия.

5. Отделяйте поне 8 часа за сън всяка вечер.

Добрият и редовен сън е много важен за правилното функциониране на тялото ни.

6. Приемайте продукти за бързо отслабване.

В днешно време, бързото отслабване е все по-лесно, благодарение на изключително ефективните и революционни продукти в тази насока.

Какво да не правите за да отслабнете бързо?

Освен нещата, които задължително трябва да правите, за да отслабнете бързо, ние ще обърнем внимание и на тези, които не трябва да правите.

1. Не преяждайте

Ако искате да отслабнете бързо, в никакъв случай недейте да преяждате. Не забравяйте, основно правило при отслабнето е приемането на по-малко калории от изразходваните.

2. Не пиите газирани, захаросани или подсладени напитки

В тях има много захар, която ще Ви направи дебели.

3. Не се заседявайте

Заседяването забавя метаболизма, прави Ви мързеливи и мудни. Стремете се на всеки час седене, да имате поне 10-15 минути раздвижване.

4. Не се хранете с преработени и богати на вредни калории храни. Заменете ги с натурални такива

Темата за отслабването е болезнена, както за жените, така и за мъжете. Всички знаем и сме изпробвали различни диети, тренировки и усилен стремеж към водене на по-здравословен режим. Разликата в резултатите идва от постоянството, което упражняваме. В следващите редове ще Ви представи виждането на консултанта ни по отслабване:

Как да отслабна – полезни навици

Няма да Ви даваме съвети каква диета да приложите или колко често да тренирате. Ще Ви разкрия няколко хитрини, за това как да се задържим във форма и как да възвърнем  килограмите си. Те по-скоро са навици, които следва да си изградим постепенно, така че да не напълняваме. Ето ги и тях:

 1. Когато излизате на вън, на ресторант или кафене, си поръчвайте вода, вместо газирани и силно подсладени напитки
 2. Избягвайте консумирането на сладкиши между храненията или вечер пред телевизора. По този начин ще ограничите захарта, а още по-добре би било да я изключите изцяло от менюто си – пробвайте и сутрешното кафе без захар
 3. Когато имате чувство за глад, хапете си сурови ядки или един плод
 4. Консумирайте повече жива храна (салати), вместо пакетирана такава
 5. Движете се повече. Разходките из парковете са чудесен начин за разпускане. Съчетайте полезното с приятното като увеличавате броя на изминатите крачките. Уикендите може да си направите и по-големи и дълги разходки, извън шумотевицата на големия град, като изберете излет сред природата
 6. Закусвайте стабилно – не случайно е казано „закуската е най-важната храна през деня”. Ще имате достатъчно енергия преди обяд и няма да се нахвърлите на първата „боклукчава” храна, която Ви попадне
 7. Премахнете от менюто си мазните салати и сосове, ограничете хляба и тестото
 8. Вечерята правете между 18:00 и 19:00 часа. След 20:00 ч не се хранете!
 9. Създайте си режим, в който да имате 3 основни хранения (закуска, обяд и вечеря) и до две по-междини хранения. Например в 10:00ч втора закуска с ядки или плод и в 16:00 – 17:00 часа – енергийно блокче примерно
 10. Алкохол – любимата напитка за късните часове, забава с приятели или отпускане след тежкия работен ден. Искате ли да отслабнете – намалете или нацяло спрете алкохола. Той е пълен със захар и не е полезен за тялото Ви

Изпробвайте някой от тези предложения и се насладете на отслабването. Така няма да се притеснявате как ще отслабнете бързо.  Няма да се стресирате излишно със спазване на тежки режими и йо-йо ефект след това!

Хапчета за отслабване - какво трябва да знаем

Хапчета за отслабване

Хапчета за отслабване – те набраха огромна популярност през последното десетителите, поради изключителният им ефект и способността им да помогнат на всеки, който е решил да промени своята визия. Хапчетата за отслабване (като Редуктил) работят безотказно при всеки, независимо от неговия пол, възраст и текущо физическо състояние. Те са сигурен съюзник, когато става дума за скоростно и едновременно с това, здравословно отслабване.

Хапчета за отслабване

В тази статия ще опишем основните ползи от хапчетата за отслабване:

1. Оптимизират метаболизма

Хапчетата за отслабване подобряват скоростта на вашия метаболизъм, като го правят светкавичен и ориентиран към бързото изгаряне на складираните подкожни мазнини.

2. Подтискат апетита

Хапчетата за отслабване подтискат желанието за храна, особено за вредна такава, като по този начин Ви позволяват да приемате по-малко калории, отколкото изразходвате, без да се натоварвате. Няма да се случва да отваряте хладилника всеки път като минете покрай него.

3. Дават енергия

Хапчетата за отслабване стимулират централната нервна система, като Ви правят фокусирани, мотивирани и кипящи от енергия. Този ефект Ви позволява да сте максимално ефективни в ежедневието си, докато едновременно с това изгаряте мазнините и отслабвате.

4. Имат мощен детоксикиращ ефект

Хапчетата за отслабване имат мощен детоксикиращ ефект за организма, като го пречистват от вредните отлагания и токсини. За да се възползвате от това, пийте много вода докато приемате таблетки за отслабване.

5. Имат мощен термогенен и липотропен ефект

Хапчетата за отслабване притежават мощни термогенни и липотропни свойства. Чрез повишаване в термогенезата, хапчетата повишават телесната темперетура, а по този начин и изгарянето на повече калории, както в покой така и по време на физическо натоварване. Липотропното действие се изразява в пряко редуциране на телесните мазнини, посредством ускорен транспорт и повишена ензимна активност.

6. Благоприятен ефект върху психиката

Хапчетата за отслабване имат положителен ефект върху психиката, като повишават мотивацията и желанието за постигане на цели.

7. Стягат кожата

Хапчетата имат във формулите си вещества, които влиаят благоприятно на структурата на кожата, като я правят гладка и стегната.

8. Имат диуретичен ефект

Продуктите за отслабване имат силно изразен диуретичен ефект, като изхвърлят ненужната вода, която е задържана под кожата, като по този начин придават много стегната и красива линия на силуета.

9. Сигурен ефект

Хапчетата за отслабване имат гарантиран и сигурен ефект при всеки, елиминирайки риска от провал в преследване на целите. С хапчетата за отслабване, Вие си гарантирате една стройна и красива фигура.

Искате ли да отслабнете бързо за Вашата почивка, имате нужда от помощ, за да свалите няколко упорити килограма или винаги ви е трудно да започнете с диета?

Най-често обещанието при хапчетата за отслабване е, че можем да постигнем максимални резултати с минимални усилия. Звучи твърде лесно, за да се съпротивляваме!

Съвети при прием на хапчета за намаляване на килограми

Храненете се по-малко и се движете повече – това са основните принципи ако искате да намалите теглото си. Някои хора решават, че ще отслабват само с прием на хапчета за отслабване, но трябва да знаете някои основни правила.

Включване на Вашия лекар в плановете Ви за отслабване Преди да получите предписание за отслабване, уведомете го за вашата медицинска история. Това включва всички алергии или други състояния, които имате; лекарства или добавки, които приемате (дори ако те са билкови или естествени); и дали сте бременна, кърмите или планирате скоро да забременеете. Лекарите обикновено ги предписват, само ако не страдате от диабет тип 2 или високо кръвно налягане. . Също така е важно да получите съвети за възможни взаимодействия с текущото Ви използване на лекарства, витамини или минерали. Вашият лекар може също така да Ви предложи съвет относно отслабването, да ви оказва подкрепа, да наблюдава напредъка ви или да ви отнесе към диетолог.

Дали хапчетата за отслабване винаги работят?

Те идват с план за намаляване на калориите, който обикновено осигурява между 1000 и 1400 калории на ден и препоръчва да се предприемат повече упражнения. Това е печелившата формула за  отслабване!

Обикновено трябва да пиете голямо количество вода с хапчетата. Това помага да се чувствате сити и  по-малко гладни и в резултат на това да ядете по-малко!

Вие сте похарчили много пари за нещо, което се надявате, че ще ви помогне да отслабнете, така че без дори да го осъзнавате, вие правите промени в начина си на живот, като например да ядете по-малко и да се упражнявате повече!

Много е важно да направите добро проучване, ако мислите да опитате хапчета за отслабване. В интернет можете да намерите много информация за различни продукти.

Как да изберем правилно?

В стремежа към бързи резултати, често прибягваме до изпитани и не толкова изпитани методи. Напоследък са много популярни хапчетата за отслабване, обещаващи бърз и траен резултат. Повечето действително дават бърз резултат, но дали той е траен и още по-важният въпрос – дали няма да ни навредят в дългосрочен план?

На пазара вече има богато разнообразие от препарати, под формата на таблетки, капсули, сиропчета и т.н. Почти всички имаме по една приятелка, която ни препоръчва една или друга марка, от която е получила отличен резултат.

 Как работят те всъщност?

Основното действие на този вид препарати е подтискане на глада и лакомията, чрез директно действие на нервната система и отводняване на клетките. Бързото изхвърляне на излишната вода от тялото в комбинация със значително намален прием на храна, поради липса на апетит, дават бързи резултати. Хора, които имат високо тегло, напълно възможно е да свалят за отрицателно време  5-10 кг.

Това е хубаво, но редица изследвания сочат, че част от съставките могат да имат вредно влияние в дългосрочен план.

Кога да прибегнем към хапчетата?

Преди да посегнете към обещанията за бързо отслабване, постарайте се да постигнете резултат по естествен начин. Какъв е той?

 1. Редуцирайте храненето си – залагайте на свежи салати и чисти протеини
 2. Приемайте поне 2 литра вода дневно
 3. Заложете на физическата активност – разходки, тренировки във фитнеса или др.
 4. Ограничете приема на въглехидрати

По този начин, резултатите ще дойдат значително по-бавно, но със сигурност ще е далеч по-трайно и безопасно. Ако все пак сте решили, че нямате търпение, преди да прибегнете към покупка, се информирайте относно избраните продукти.

 1. Потърсете информация за продуктите от няколко независими източника.
 2. Изберете търговец с добър рейтинг и позитивни мнения от клиенти
 3. Потърсете информация за възможните нежелани реакции
 4. Ако имате заболявания – сърдечни, проблеми с кръвното и др., задължително се консултирайте с лекар преди да пристъпите към приема.

 

Към статия: Кетонна диета

ударно отслабване

Ударно отслабване без йо-йо ефект. Как да го постигнем?

В тази статия, екипът ни ще има за цел да Ви даде основни съвети за ударно отслабване без йо-йо ефект.

Ударно отслабване без йо-йо ефект

1. Редуцирайте калориите под 1000 на ден

Този подход за отслабване без йо-йо ефект, работи безотказно и гарантирано ще редуцирате голямо количество тегло за много кратко време. Обикновенно, един здрав организъм, изразходва средно между 1800-2700 ккал дневно, в зависимост от пола, ръста, теглото и др. Ограничавайки калориите до максимум 1000 на ден, Вие ще направите огромен калориен дефицит, което ще накара организма Ви да използва максимално количество подкожни мазнини за енергия. За да отслабнете без йо-йо ефект обаче, е необходимо да ограничите времето за което се храните с толкова малко калории до няколко седмици и/или може периодично да правите захранващи периоди с голямо количество калории, след което отново да се връщате към ниско-калорииното хранене.

2. Тренирайте много активно

Посредством ежедневни тренировки, Вие ще можете бързо да отслабнете и то без йо-йо ефект, поради две причини. Първата причина е, че голямата физическа активност създава голям калориен разход, което автоматично създава предпоставка за скоростна загуба на тегло. Това се дължи на факта, че при липса на енергия от храната, тялото започва да използва складираната такава, под формата на подкожни мазнини. Втората причина е, че физическата активност води до цялостно забързване на метаболизма през абсолютно цялото време, както и позволява правилното използване на хранителните вещества. Тренировките могат да бъдат различен вид.

3. Редуцирайте приема на мазнини и въглехидрати

Освен редуциране на калориите, допълнително редуцирането на въглехидрати и мазнините, за сметка на повишен прием на белтъчини, е сред най-чество използваните похвати за отслабване без йо-йо ефект (диета за ударно отслабване). Намалявайки приема на мазнини и въглехидрати, тялото е принудено да използва още по-голямо количество от складираните подкожни мазнини. И тук, периодично трябва да се прави захранване с въглехидрати и мазнини.

4. Използвайте продукти за отслабване

Продуктите за отслабване са сигурен и доказан метод за ударно отслабване без йо-йо ефект. Те стимулират метаболизма, придават енергия, подтискат апетита и пречистват организма от вредните токсини. Използвайки продукти за отслабване като Редуктил, Вие си гарантирате бързо отслабване без йо-йо ефект, максимално бързо и напълно безопасно.

5. Йо-йо ефектът

Много хора, които искат да свалят килограми целят бърза загуба на тегло без йо-йо ефект. Той обаче се появява често. Това се дължи главно на лошата стратегия за диета, която води до възстановяване на теглото, след като са завършили режима си. Йо-йо ефектът е порочен кръг, от който трудно се излиза и може да има неблагоприятно въздействие върху тялото и здравето ви.

Ползи от отслабването

Отслабването може да ви направи по-здрави визуално, но физическият и психически стрес от загуба на тегло и след това да го възстановите отново и отново е по-вредно. Поддържането на теглото си и съсредоточаването върху здравето ви всъщност е по-важно от загуба на тегло. Спрете своя „режим на хранене“. Опитвате се да отслабнете прочти през целия си живот? Най-добре е да се освободите от тази мисъл и да спрете да се фокусирате върху теглото си, а да започнете да се грижите за себе си, за своето здраве. Дайте си време. Това е маратон, а не спринт. Работата по вашето здраве е бавен и учебен процес. Здравословното телесно тегло не трябва да бъде вашата цел, а резултат от нещата, които правите. Задайте си малки цели и бавно правете постоянни промени в текущия си начин на живот. Това освен, че е най-доброто за вашето здраве, но и намалява риска от попадане в старите ви навици. Шансовете Ви да намалите теглото си при новия си начин на живот са много по-големи. Но по-важното е, че ще го направите по един здравословен начин и ще излезете вендъж за винаги от безкрайния цикъл на йо-йо ефекта.

Йо-йо ефект при отслабването

Всички сме чували израза йо-йо ефект, щом стане въпрос за отслабване. Какво означава това?

Буквално йо-йо произлиза от името на играчка, която се движи нагоре-надолу, което се асоциира и с движението на килограмите. Терминът йо-йо в диетологията е въведен през 1977 год.  За нормално и здравословно сваляне на килограми се счита от 0,5 до 1 кг. седмично, при спазване на хранителен режим комбиниран с  тренировъчен процес. Счита се, че свалянето с това темпо, по-трудно може да доведе до йо-йо ефект. Критичният период след сваляне се определеля в рамките на 20 дни. След това е нужен още месец + няколко дни за адаптация на тялото към новите параметри.

Йо-йо или цикъл на телесното тегло.  Представлява редуваща се загуба и възстановяване на телесно тегло. Най-често това се наблюдава при спазване на определена диета, при която се търсят бързи резултати. Вариращите килограми могат да бъдат с малки стойности от 3-4 кг до по-големи стойности, дори над 15-20 кг.

Какво се случва при рязкото сваляне на килограми?

Причина за рязкото отслабване може да бъде различна – от различни заболявания, психични състояния и най-често при гладуване, с цел бързо сваляне на тегло. При този процес, свалените килограми се базират на голямо количество вода от организма. Клетките се отводняват  и това може да се определи като нездравословно и нетрайно отслабване. Натрупват се  токсини в организма, физическата сила и активност намалява, отразява се на състоянито на кожата и на всички жизнени процеси в тялото. Здравето и нивата на физическа активност до голяма степен зависи от храната, която приемаме. Когато балансираното и здравословно меню не присъства в ежедневието ни, лесната уморяемост и повяхване на кожата ни са гарантирани.

Йо-йо отслабването е също толкова вредно колкото затлъстяването. При постоянното сваляне и покачване на килограми се отлагат голямо количество токсини, което води до различни увреждания и най-вече на черния дроб. Наблюдава се загуба на мускулна тъкан и костна плътност, осезаемо забавяне на метаболизма.  При прекратяване на диетата, организма бързо започва да възстановява килограмите под формата на мазнини основно, поради нарушения баланс в обменните процеси в организма. Често възстановените килограми са доста повече от тези, които сте изгубили.

Как да го избегнем?

Не търсете бързите резултати. Те носят краткотрайно удоволствие и дълготрайна вреда. Нанесени вреди по този начин са трудно преодолими, а понякога оставят отпечатък върху здравето ни за цял живот. Ако сте тръгнали по пътя на отслабването, направете го бавно, постепенно и обмислено, само така ще можете да се радвате на здравословно тегло и добро състояние за дълго време.

Причината за рязкото отслабване могат да бъдат различни –
драстични диети, стрес или други състояния при които тялото приема значително
намален брой калории. Това забавя метаболизма, променя случващите се биохимични
процеси в тялото.

Рязкото отслабване води до загуба на мускулна тъкан, която има значителна роля в метаболизма. Тялото с по-голяма мускулатура има по-бърз и добър метаболизъм. При нарушаване и загуба на мускулната тъкан, този процес е нарушен.

Лечение на наднормено тегло - техники и методи за слабеене

Лечение на наднормено тегло

Лечение на наднормено тегло: В тази кратка статия, екипът ни ще се постарае да Ви даде някой от най-полезните съвети за справяне с наднормено тегло.

Постарали сме се в три важни точки да обобщим техници за справяне с излишното тегло

1. Лечение на наднормено тегло посредством промяна в хранителните навици

Промяната в хранителните навици е първата стъпка в битката с килограмите. Обикновено то се изразява в елиминиране на вредните и силно преработени храни и напитки, с полезни, изцяло натурални такива. Тази промяна има няколко важни ползи, които са:

 • – натуралните храни, за разлика от преработените, са богати на важни микро-нутриенти. А тялото ни има нужда от тях за правилната си функция и поддържането на бърз метаболизъм.
 • – естествените храни имат по-малко количество калории в единица обем, като по този начин е много по-лесно да се придъжате към ниско-калориина диета, което е важно за лечението на наднормено тегло.
 • – естествените храни не съдържат вредни химикали, подобрители, овкусители и консерванти. Това ги прави много по-здравословен за тялото ни избор.

Диетичните промени за лечение на наднормено тегло включват:

 • Намаляване на калории. Ключът към загубата на тегло е намаляването на броя на калориите, които приемате. Вие можете да прегледате обичайните си навици за хранене и напитки, за да видите колко калории обикновено консумирате. Оттам и къде можете да ги намалите. Стандартния прием е 1200 до 1500 калории за жените и 1500 до 1800 при мъжете.
 • Чувствайте се сити с по-малко. Концепцията за енергийната стойност може да ви помогне да задоволите глада си с по-малко калории. Всички храни имат определен брой калории. Някои храни – като десерти, бонбони, мазнини и преработени храни са с висока енергийна стойност. Това означава, че малък обем от тази храна има голям брой калории. За разлика от това, други храни, като плодове и зеленчуци, имат по-ниска енергийна стойност. Тези храни осигуряват по-голям размер на порцията с по-малко калории. Чрез яденето на по-големи количества храни, които имат по-малко калории, намалявате усещането си за глад, приемате по-малко калории и се чувствате по-добре, което допринася за удовлетворението, което чувствате като цяло.
 • Отслабвайте здравословно. За да направите цялостната си диета по-здравословна, яжте повече растителни храни, като плодове, зеленчуци и въглехидрати, пълнозърнест хляб. Също така подчертаваме постните източници на протеин – като боб, леща и соя. Ако харесвате рибата, опитайте да я включите два пъти седмично. Ограничете солта и добавената захар. Придържайте се с нискомаслени млечни продукти. Яжте малки количества мазнини и се уверете, че идват от източници, които се грижат и за вашето сърце, като маслини, рапично масло и маслени орехи.
 • Ограничаване на определени храни. Някои диети ограничават количеството на определена група храни, като храни с високо съдържание на въглехидрати или пълномаслени храни. Посъветвайте се с Вашия лекар кои храни биха били най- ефективни за вас. Пиенето на подсладени напитки например е сигурен начин да се консумират повече калории, отколкото сте възнамерявали. Ограничаването на тези напитки или елиминирането им като цяло, е добър начин за започване на намаляването на калории.
Бъдете предпазливи относно бързите резултати при справяне с наднормено тегло

Може да бъдете изкушени от диети, които обещават бърза и лесна загуба на тегло. Реалността обаче е, че няма магически храни. Модерните диети могат да помогнат в краткосрочен план, но ние търсим друг ефект. За да отслабнете и да задържите резултата, трябва да придобиете здравословни хранителни навици, които да поддържате с течение на времето.

2. Лечение на наднормено тегло посредством спорт

Лечението на наднормено тегло посредством спорт има свойте допълнителни ползи и дори при някой хора е първият метод, който се използва. Спортът има много ползи, като най-важните и основни са:

– спортът генерира голям калориен разход, независимо от това какво сте избрали да спортувате. По този начин, тялото ни изгаря допълнителен брой калории всеки ден, а това е основна предпоставка за загуба на излишните килограми.

– спортът укрепва мускулатурата и опорно двигателни апарат и оптимизира метаболизма, което повишава разхода на калории, дори когато не спортувате, както и подобрява цялостната преработка на хранителните вещества в насока изгаряне на излишните мазнини.

– спортът подобрява координацията и подобрява психичното здраве, което влиае на мотивацията и желанието за постигане на цели.

Правете упражнения

Хората с наднормено тегло или със затлъстяване трябва да получат поне 150 минути седмично физическа активност с умерена интензивност. Така ще предотвратят по-нататъшно увеличаване на теглото или да запазят постигнатия резултат. За да увеличите загубата на тегло, може да се наложи да упражнявате 300 минути или повече на седмица. Вероятно ще трябва постепенно да удължите времето, което отделяте за спортуване, тъй като вашата издръжливост ще се подобрява.

Продължавайте да се движите.

Въпреки че редовните аеробни упражнения са най-ефикасният начин да изгорите калории и да отделите наднормено тегло, всяко допълнително движение спомага за изгарянето на калории. Провеждането на прости промени през целия ден може да доведе до големи ползи. Паркирайте по-далеч от входа на магазините, преподредете дома си или градината. Станете и се движете периодично и носете крачкомер, за да проследите колко стъпки действително поемате в течение на един ден.

3. Справяне с наднормено тегло посредством комбинация от хранителни навици и спорт

Това безспорно е най-добрият подход, защото обединява ползите от добрите хранителни и добрите двигателни навици. В допълнение с правилни хапчета за отслабване, ефектът няма да закъснее.
Лечението на наднормено тегло, посредством комбинацията от спорт и добра храна, ще Ви позволи да постигнете целите си максимално бързо и най-важното по най-правилния за тялото ни начин, което ще Ви гарантира и дълготрайни резултати.

Намаляването на калориите и практикуването на по-здравословни хранителни навици са от жизненоважно значение за преодоляване на затлъстяването. Въпреки че може да отслабнете бързо, бавната и постоянна загуба на тегло в дългосрочен план се счита за най-безопасният и добър начин да го запазите за винаги.

Избягвайте драстични и нереалистични промени в диетата, защото те едва ли ще ви помогнат в дългосрочен план. Планирайте да участвате в цялостна програма за отслабване за най-малко шест или година, за да увеличите шансовете си за успех в загубата на тегло.

Още за наднорменото тегло

Често наднорменото тегло се свързва с ниското самочувствие, дискомфорт при социални контакти, особено с хора от срещуположният пол. Много хора с наднормено тегло умишлено избягват посещение на места, на които облеклото е по-оскъдно – плажове, басейни, спортни площадки. Това неимоверно нанася голям удар по самочувствието, води до проблеми в комуникацията, нарушава се социалният живот и т.н.

Причините за наднорменото тегло могат да бъдат различни – от хормонален дисбаланс, причинен от различни заболявания, до чисто и просто прекаляване с храната и обездвижване. Много често всичко започва с 2-3 безобидни килограма, на които не се обръща внимание до момента в който не станат 10-15 и започнат да пречат на нормалният ни ритъм на живот.

Освен чисто естетичната страна на нещата, много по-значително и опасно е влиянито на излишните килограми върху здравето ни.

Повишеното тегло води след себе си редица негативи за здравето – повишено кръвно налягане, намалена трудоспособност, намалена подвижност, развитие на редица проблеми със щитовдната жлеза и сърцето. Тежестта на тялото оказва натиск върху костите, ставите и кръвоносните съдове. Болки в глезените, коленете, разширени вени, са част от „бонусите“ , които получаваме от излишните си килограми.

Натрупване на шлаки и мазнини по органите ни, повишава риска от инфаркти и инсулти. Омазняването на органите и натрупването на висцерална мазнина по корема, може да бъде причина за затруднено изхождане, натрупване на твърда фекална маса в червата ни и загниване, което е гаранция за възпаления и редица заболявания.

Първата стъпка към промяната е осъзнаването на проблема и промяна на посоката в която се движим. Нашето тяло е най-ценната инвестиция, която можем да направим, ако искаме да се радваме на добро здраве и добра работоспособност и в напреднала възраст.

Правилно хранене, движение и позитивни емоции са трите най-важни стъпки към промяната.

Лечение при наднормено тегло и затлъстяване

Наднорменото тегло е характерно за няколко състояния на човешкия организъм. Една значителна част се заема от неправилното, неконтролирано хранене. Затлъстяването се счита за патологично състояние, характеризиращо се с натрупване на прекомерно количество мастна тъкан. Наблюдава се увеличаване размера на мастните клетки.

Наднорменото тегло и затлъстяването е резултат на нарушен енергиен баланс. В зависимост от степента на натрупване на мастната тъкан, състоянията се характеризират като наднормено тегло или затлъстяване.

Затлъстяването се счита за медицинско състояние, криещо много рискове за здравето. Повишен риск от сърдечни заболявания е една от най-значителните опасности. Не по-малка е вредата за психическото състояние на човека. Наднорменото тегло и затлъстяването водят до значително намалено самочувствие, дори цялостна липса на такова, ограничаване на социалните контакти и самоизолация, самоубийствени мисли и т.н.

Какви могат да бъдат основните причини:

 • Системна злоупотреба с храна
 • Нарушен хормонален баланс
 • Генетични фактори – при наличие на дори един родител с такъв проблем вероятността да се придаде на детето е близо 40%
 • Психологически фактори
Методите за лечение са различни и се определят според типа и причината за това състояние. Основните начини за лечение са:
 • Диетолечение
 • Повишаване на двигателната активност
 • Психологическо лечение или поведенческа терапия
 • Медикаментозно лечение
 • Хирургична намеса при най-сериозните състояния

За превенция и регулиране на теглото, спазвайте следните правила:

 • Хранете се балансирано и следете калороийния баланс – приемайте по-малко, от колкото изразходвате
 • Набляагайте на пълноценна храна, съставена от зеленчуци, протеини, бавни въглехидрати и плодове
 • Ограничете до минимум приема на тестени и захарни изделия
 • Приемайте голямо количество течности – за предпочитане вода, без подсладени напитки
 • Увеличете двигателната си активност

Вижте и продукт за отслабване Редуктил ТУК!

Отслабване в областта на корема

Отслабване в областта на корема

Затлъстяването в областта на корема, е силно разпространено и при двата пола, като засяга хора във всяка възраст.

Отслабване в областта на корема

Затлъстяването в тази област е рисково за здравето по редица причини и обикновено се свързва с повишени нива на стресовите хормони. Преди да преминем към основните подходи за отслабване в областта на корема, ще обърнем внимание на основните рискови фактори.

1. Висок стрес

Високият стрес в ежедневието води до повишаване в нивата на кортизола. Високите стойности на този хормон, влиаят негативно на други важни хормони и водят до засилено отлагане на мазнини с коремната област.

2. Висок прием на кафе и други енергиини напитки

В опитите да се справим с умората, понякога приемаме твърде високи количество кофеин и други стимуланти, които водят до повишаване на нивата на тези хормони.

3. Преяждане с вредни храни

Преяжаднето с вредни храни води до затлъстяване, което основно е концентрирано в коремната област, поради вредния ефект който тези храни имат върху метаболизма.

Как да отслабнем в коремната област в няколко лесни стъпки?

1. Намалете стреса

Постарайте се да сведете до минимум излишния стрес в ежедневието си. Казваме излишния, защото изцяло да се премахне стреса е невъзможно. Опитайте се да спите поне 8 часа на денонощие.

2. Намалете приема на кафе и енергиини напитки

Заменете кафето с чай, а енергиините напитки с минерална вода.

3. Повишете приема на вода

Елиминирайки вредните енергиини и газирани напитки с вода, Вие ще даде на организма си нужната доза хидратация и важни минерали за бърз метаболизъм

4. Заменете вредните преработени храни с натурални такива

Приготвяйте храната си в къщи или яжте готвено навън. Натуралната храна е богата на полезни витамини и минерали, които ще помогнат на тялото Ви да изгори ненужните мазнини в коремната област.

5. Спортувайте

Бъдете активни поне 20-30 минути всеки ден, като изберете любимото си физическо натоварване за целта. По този начин, Вие ще изгорите допълнителни калории и ще стимулирате метаболизма си за целия ден.

6. Приемайте продукти за отслабване

Продуктите за отслабване са така формулирани, че да Ви помогнат да изгорите мазнини именно в най-трудните зони, като корема и ханша. Приемайте продукти за отслабване, напр. Редуктил, за да постигенте целите си максимално бързо и сигурно.